Bardeetako Begiratokiko II. Trail lasterketa ere irabazi du Hodei Lujanbio goizuetarrak

Ttipi-Ttapa 2024ko api. 29a, 19:00

Hodei Lujanbio Valtierrako irteeran. Erraz nagusitu zen goizuetarra 20 kilometro eta erdiko proban. Argazkia: JL Garde

Ibilbide laburrean bigarren izan da Irantzu Goienetxe lesakarra

Osin Trail taldeko Hodei Lujanbio goizuetarrak irabazi zuen igandean Valtierran jokatutako Bardeetako Begiratokiko bigarren trail lasterketa. 20 kilometro eta erdiko lasterketa bukatzeko ordubete, 26 minutu eta 33 segundo behar izan zituen. Lasterketa Nafarroako Atletismo Federazioak antolatutako VII. Navartrail Koparako baliagarria zenez, helburu hori hurbilago du Lujanbiok.

Lujanbiok zazpi minutu baino gehiagoko aldea atera zion bigarren izan zen Atarrabi Traileko Jon Zabalegiri (1.33.41) eta Alvaro Loidi hirugarren izan zen (1.40.13).

Hodei Lujanbio lehen postuan, Zabalegi eta Loidiren artean. Argazkia: Jose Luis Garde

Emakumezkoetan, Uzturreko Maialen San Sebastian izan zen bizkorrena (1.57.33), Argider Txurruka taldekidearen (2.08.06) eta Peralta Atletico taldeko Montse Lopez Valloren (2.13.22) aitzinetik.

Bederatzi kilometroko lasterketan Irantzu Goienetxe lesakarra bigarren

Maratoi erdiaz gain, bederatzi kilometroko ibilbide laburragoa ere bazuten aukeran Valtierran eta Beti Gazteko Irantzu Goienetxe lesakarra bigarren izan zen (58.16), Ruth Perez irabazlearen gibeletik (51.10). Gizonezkoetan, CAD Tafallako Aritz Urdin gailendu zen.

Irantzu Goienetxe bigarren izan zen ibilbide laburrean. Argazkia: Jose Luis Garde

Publizitatea eta erakundeen dirulaguntzak ez dira nahikoa TTIPI-TTAPAren eta ERRAN.EUSen etorkizuna bermatzeko, eta zu bezalako irakurleen babesa behar dugu aitzinera egiteko.